آشنایی با کارت حافظه
کارت SD (حافظه) امروزه در انواع لوازم دیجیتال مثل دوربین های عکاسی، تبلت، نوت بوک، اسمارت فون (گوشی های هوشمند) و… کاربرد فراوانی داشته و برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده میشود. سوال اصلی این است که کاربرد اصلی این حافظه چیست؟ و انواع آن کدامند؟ برای پاسخ به این سوالات تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
SD (کارت حافظه) چیست؟
مخفف عبارت secure digital و مسئولیت ذخیره اطلاعات و داده ها را بر عهده دارد همچنین این حافظه در ابزاری همچون دوربین های عکاسی، موبایل، لپ تاپ و… استفاده می شود.
تاریخچه کارت حافظه
اولین بار در سال 1999 میلادی توسط شرکت های بزرگی همچون توشیبا، پاناسونیک و اسکن دیسک طراحی و معرفی شد که در سال های اخیر قابلیتها و امکانات زیادی به آن اضافه شده است.
SD یک حافظه جانبی بوده که با ذخیره کردن اطلاعات، فضای بیشتری برای رم دستگاه فراهم می کند. امروزه این محصول هوشمند در انواع و ظرفیت های مختلف به بازار عرضه می شود در ادامه توضیحات بیشتری درباره ی کارت حافظه (SD) در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
کارت های حافظه از نظر ظرفیت به چند دسته تقسیم می شوند؟
امروزه کارت های حافظه توسط 30 شرکت مهم تجاری و در انواع مختلف در حال طراحی و تولید است.
MINI SD
اولین بار توسط شرکت سن دیسک (SAN DISK) و برای استفاده در تلفن های همراه تولید شد البته برای استفاده در کامپیوتر های شخصی به آداپتور نیاز داشتند امروزه این حافظه های جانبی در محصولات الکترونیکی استفاده نشده و از سوی شرکت های تولیدی منسوخ اعلام شده اند.
MICRO SD
کوچکترین کارت های حافظه موجود در بازار شناخته شده و برای ارتقای کیفیت لوازم الکترونیک از جمله گوشی های هوشمند وارد بازار شدند امروزه میکرو اس دی ها در لوازمی همچون دستگاه های GPS ، موبایل های هوشمند و MP3 استفاده می شوند.
میکرو اس دی ها قابلیت ذخیره سازی 2 گیگا بایت داده در گوشی های تلفن دارند.
در بخش بعدی رایج ترین حافظه های جانبی معرفی می شوند.
انواع حافظه جانبی
SDSC
نسل دوم کارت های حافظه محسوب شده و اطلاعات کاربران را با امنیت بیشتری حفظ و نگهداری می کند.
کارت حافظه SDHC/ SDXC
مخفف عبارت Secure Digital High Capacity و بیشتر در دوربین های عکاسی استفاده می شوند. این حافظه برای ذخیره داده های زیاد طراحی شده و می تواند تا 2 ترابایت اطلاعات را ذخیره و نگهداری کند.
این حافظه پرکاربردترین انواع SD کارت شمرده می شود.
SDUC
اولین بار در سال 2018 معرفی شده که ظرفیت نگهداری 128 ترابایت اطلاعات را داشته و سرعت 985 را پشتیبانی می کند.
کدام SD برای ما مناسب تر است؟
همانطور که قبلا اشاره کردیم کارت های حافظه در ابعاد و ظرفیت های مختلفی تولید می شوند به همین دلیل می توان آنها را به کلاس های مختلف تقسیم بندی کرد به طور کلی SD به کلاس های 2،4،6 و 10 تقسیم می شوند برای مثال کارت های حافظه کلاس 10 توانایی پشتیبانی از سرعت 10 مگابایت در ثانیه را داشته در حالی که مموری کارت های کلاس 6 اطلاعات را با سرعت 6 مگابایت در ثانیه ذخیره و پشتیبانی می کنند.
درجه سرعت چیست؟
جالب است بدانید در حافظه های SD مفهومی به نام درجه سرعت تعریف شده که به معنای بالاترین میزان سرعت نوشتن اطلاعات است برای مثال برخی SD کارت ها دارای 30 مگابایت سرعت بوده و بعضی سرعت 45 مگابایت بر ثانیه دارند.
نکته: هر چه سرعت نوشتن اطلاعات در کارت حافظه بیشتر باشد، توانایی ثبت تصاویر بیشتر و بهتری دارد.
نکات مهم برای نگهداری از SD کارت
برای افزایش سرعت SD لازم است هر از چند گاهی آن را فرمت کنید همچنین در خرید و نگهداری آن دقت کرده، سعی کنید حافظه خود را از برند های مطرح مثل سونی، سن دیسک، ساسمونگ و… تهیه کنید.
در آخر حتما قبل انجام عملیات پاکسازی حافظه از اطلاعات و تصاویر خود بک آپ (نسخه پشتیبان) تهیه کنید.